Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012


Χειροπέδες στον Αλβανό Εσκομπάρ των Βαλκανίων
Τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα μεγάλου εμπόρου ναρκωτικών, που διεκδικεί επάξια τον τίτλο του «Πάμπλο Εσκομπάρ των Βαλκανίων», κατάφερε να βάλει στο χέρι η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.
Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση πέρασαν χειροπέδες σε έναν 44χρονο Αλβανό, παντρεμένο και πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος διέμενε σε πολυτελέστατη μεζονέτα στην περιοχή..της Νέας Σμύρνης, την οποία αγόρασε έναντι 400.000 ευρώ λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, καθώς εξέτινε ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών.
Οπως προέκυψε από την προανάκριση........
ο 44χρονος ήταν αντιπρόσωπος συγκεκριμένης οικογένειας έμπορων ναρκωτικών από την Αλβανία, η οποία έχει υπό τον έλεγχό της ολόκληρη την περιοχή των Αγίων Σαράντα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», η οικογένεια του «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» ελέγχει την παραγωγή χασίς σε όλες τις ορεινές κοινότητες μεγάλης περιοχής της γειτονικής χώρας, ενώ οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κάνουν λόγο ακόμα και για εξελιγμένο συσκευαστήριο της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία εξάγει το αλβανικό χασίς σε ολόκληρη την Ευρώπη και βέβαια και στην Ελλάδα.
Μάλιστα το 2002 όλα τα μέλη της οικογένειας, μάνα, πατέρας και οι δύο γιοι, είχαν συλληφθεί έπειτα από ευρεία επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην περιοχή του Κολωνακίου, όπου διέμεναν. Εκείνη την εποχή η οικογένεια των Αλβανών «Εσκομπάρ» είχε αγοράσει ολόκληρη μονοκατοικία στο Κολωνάκι, ενώ τα χρήματα που κέρδιζαν από το εμπόριο ναρκωτικών τα επένδυαν σε αγορές ακινήτων στις ακριβές περιοχές τις Αθήνας.
Επειτα από την αποφυλάκισή της η οικογένεια έφυγε για την Αλβανία και συγκεκριμένα για τους Αγίους Σαράντα. Πια έχει στήσει εκεί την επιχείρηση με ττις φυτείες του χασίς.
Ο αντιπρόσωπος
Λάτρεις των κοστουμιών γνωστής ιταλικής φίρμας και των ακριβών εστιατορίων της Αθήνας ήταν ο αντιπρόσωπος της οικογένειας των «Αλβανών Εσκομπάρ» στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί που μπήκαν στην ιδιόκτητη μεζονέτα του δράστη, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν άνοιξαν την ντουλάπα του για να πραγματοποιήσουν έρευνα. Ο 44χρονος είχε δεκάδες κοστούμια, σε όλα τα σχέδια, πασίγνωστης ιταλικής φίρμας, ενώ ακόμα και τα παπούτσια του ήταν πανάκριβα, επίσης συγκεκριμένης ιταλικής φίρμας.
Στην κατοχή του 44χρονου Αλβανού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 κιλά χασίς και 40 γραμμάρια κοκαΐνη, τα οποία είχε κρύψει στους πάτους των ακριβών του παπουτσιών. Οπως προέκυψε από την προανάκριση, τα 17 κιλά χασίς ο 44χρονος ήταν έτοιμος να τα στείλει στην περιοχή της Κορίνθου, καθώς τα είχε παραγγείλει συγκεκριμένος άνθρωπος.
Για τη σύλληψή του πάντως χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι πλέον έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης, καθώς ο συγκεκριμένος Αλβανός έχει τη φήμη του… Τσακ Νόρις. Μπορεί δηλαδή να ξεφύγει από την αστυνομία, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσει από την τρύπα της βελόνας! Βέβαια αυτή τη φορά οι αστυνομικοί ήταν καλά διαβασμένοι και κατάφεραν με ειδική λαβή να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν διπλές χειροπέδες. Παρ’ όλα αυτά ο Αλβανός κατάφερε μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Δίωξης να ξεκλειδώσει το πρώτο ζευγάρι χειροπέδες, όμως τη στιγμή που ήταν έτοιμος να ξεκλειδώσει και το δεύτερο ζευγάρι έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς κι έτσι η προσπάθειά του διακόπηκε άδοξα. Πλέον ο αντιπρόσωπος του αλβανικού καρτέλ θα έχει πολλά να πει με τον εισαγγελέα…
ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑ
Ενα από τα παρακλάδια της σπείρας του γνωστού μουσικού, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στις περιοχές της high society της Αθήνας αλλά και στα κοσμικά νησιά της χώρας, κατάφεραν να ξηλώσουν οι διωκτικές αρχές.
Επειτα από τέσσερεις μήνες ερευνών οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να πιάσουν μεγάλα λαβράκια. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Δίωξη Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για τη δραστηριότητα δύο ηγετικών στελεχών της σπείρας, η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς στις πιάτσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου. Επειτα από γιγαντιαία επιχείρηση σε πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά στελέχη της σπείρας, ανάμεσά τους και δύο αρχηγούς της ομάδας, ενώ για την ίδια υπόθεση θα κατηγορηθούν άλλα δεκατέσσερα άτομα, τρία από τα οποία είναι ήδη στην φυλακή, κατηγορούμενα για διακίνηση ναρκωτικών.
Δυστυχώς, άλλη μία φορά ο κύριος στόχος των αστυνομικών, ο γνωστός μουσικός δηλαδή, κατάφερε να ξεφύγει. Πρόκειται για φαντομά, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει οι αστυνομικοί, αφού ποτέ δεν πιάνει στα χέρια του απαγορευμένες ουσίες, ενώ παράλληλα είναι πολύ προσεκτικός στις συνομιλίες του και στις προσωπικές του επαφές. Μάλιστα από την ενδελεχή έρευνα των στελεχών της Δίωξης πρόεκυψαν σαφείς ενδείξεις για επένδυση των μεγάλων χρηματικών ποσών που κέρδιζαν οι δράστες από το εμπόριο ναρκωτικών σε αγορές ακινήτων αλλά και μετοχές σε μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Για τον λόγο αυτό οι αξιωματικοί της Δίωξης έχουν ενημερώσει το τμήμα Οπλων και Εκρηκτικών του ΣΔΟΕ, ώστε να διεξαχθεί παράλληλη έρευνα για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που προερχόταν από την εμπορία του λευκού θανάτου. Μάλιστα πρόσφατα οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών ένα φορτηγό, στου οποίου την καρότσα οι έμποροι του λευκού θανάτου είχαν κρύψει 695 κιλά χασίς, το οποίο προόριζαν για την αθηναϊκή αγορά.
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου