Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012


Από τη λαθροεποίκηση και το παραεμπόριο στη... λαθροανακύκλωση!
Εδώ και καιρό είμαστε μάρτυρες της πρώτης "οργανωμένης" και απόλυτα "επιτυχημένης" ως προς τα μεγέθη "δράσης ανακύκλωσης" μετάλλων στην Αττική...Σε μία συντονισμένη κίνηση, εκατοντάδες καρότσια σούπερ μάρκετ (κάποιοι θα τα κλαίνε) γεμίζουν με ότι το μεταλλικό και αξιοποιήσιμο προς ανακύκλωση από "ειδικό" στρατό λαθρομεταναστών. Παλιές οικιακές συσκευές, υπολογιστές, καλοριφέρ, παλιά αλουμινένια πλαίσια και τα "πάντα όλα" τοποθετούνται στα καρότσια των κεφάτων λαθροσυλλεκτών ώστε να οδηγηθούν προς πώληση με το κιλό.
Βλέπετε, κάποιοι "ξύπνιοι" ακόμα και στην κρίση και ενώ αφαίμαξαν με το παραεμπόριο όλη την αγορά με φοροδιαφυγή άνω των 10 δις ανά έτος - αφού κανείς πλέον δεν "πετάει" πέντε ευρώ για μία ομπρέλα της στιγμής ή κάνα εικοσάρικο για μία τσαντούλα της μαϊμουχλιδής και της ψευδαίσθησης- πέρασαν στη λαθροανακύκλωση! Απλά και "κεφάτα" μας παίρνουν ακόμα και τα... "σκουπίδια" για εμάς που ζούμε "κοιμισμένοι" παρά την καταστροφή στον απόηχο της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης αλλά κερδοφόρα μέταλλα για εκείνους άνευ καταβολής φόρων και ΦΠΑ.
Και όταν αναλογίζομαι πόσα εκατομμύρια ευρώ ανά δήμο και ιδιαίτερα στην Αθήνα, έχουν χαθεί στην προσπάθεια της ανάπτυξης ενός συστήματος περισυλλογής και ανακύκλωσης έχοντας την εικόνα με τα καροτσάκια που δεν αφήνουν ούτε μεταλλική βίδα στο τέλος της ημέρας εξοργίζομαι ακόμα περισσότερο και με την ανικανότητα και την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα των κυβερνώντων και διοικούντων των τελευταίων 38 ετών!
Απλά, υπολογίστε ότι ένας τόνος σίδερο προς ανακύκλωση (όχι αλουμίνιο και καλύτερες ποιότητες ) στην πιο χαμηλή τιμή πώλησης αποδίδει 150 ευρώ ο τόνος! Δηλαδή, τρεις τόνοι και κάτι μας δίνουν ένα μηνιαίο εισόδημα ταμείου ανεργίας. Και να συλλεχθούν τρεις τόνοι μέταλλο στα σκουπίδια της Αττικής απαιτείται λιγότερος χρόνος από 25 εργάσιμες...
Οι δήμοι αλλά και η κεντρική εξουσία της "πρασινάλογα" ανάπτυξης τόσα χρόνια τώρα, χαμένοι στα συμφέροντα αλλά και όπως την παρούσα στιγμή έχοντας το άγχος της διοργάνωσης των φόρουμ μεταναστών... αδυνατούσαν να αναπτύξουν ότι οργάνωσαν με απλά καροτσάκια σούπερ μάρκετ χαμογελαστοί λαθρομετανάστες στο ξέφρενο ρυθμό του "είμαι κεφάτος τ' αρπάζω στο Ελλαδόπουλος ".
Το πιο τραγικό ακόμα είναι, ότι σε όλο αυτό τον τεράστιο κύκλο εργασιών δεν θα υπάρχει καμία επίσημη διαδικασία σε παραστατικά και καταβολής φόρου στα άδεια εθνικά ταμεία. Ούτε ο παραμικρός έλεγχος των "ράμπο" του ΣΔΟΕ οι οποίοι σταματούν στην Ερμού την Ελληνίδα νοικοκυρά ή κάνουν έλεγχο στον Έλληνα οικογενειάρχη έμπορο τη στιγμή που έξω από το μαγαζί του υπάρχουν απλωμένες κουρελούδες παραεμπορίου. Καμία πρόνοια και για την οδική ασφάλεια που οι οδηγοί κινδυνεύουν άθελά τους να παρασύρουν κάποιο καρότσι μαζί με τους λαθροσυλλέκτες.
Μετά την πώληση του μετάλλου ζεστά μετρητά και αμέσως σε μία τράπεζα δίχως καμία υποχρέωση αποδεικτικών και αποστολή των κερδών στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στο Μπαγκλαντές όπου να' ναι.
Επιτέλους στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης επέβαλε την απαίτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στην Τράπεζα από αλλοδαπούς για αποστολή εμβασμάτων εκτός συνόρων. Δεν προλάβαμε τα δισεκατομμύρια ευρώ που διέφυγαν από την αφαίμαξη της αγοράς με το παραεμπόριο ας σώσουμε τουλάχιστον τα υπολείμματα από τα... απορρίμματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου