Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012


Σε όλα τα επίπεδα η σύγκρουση Σερβίας-Κοσόβου
Η Σερβία τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής επείγουσας, διεθνούς έρευνας για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, στην οποία θα συμμετάσχουν και τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς, μετά από συνάντηση στο Βελιγράδι με τον εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσοβο Μπιορν φον Σίντοφ.
Ο Τσβέτκοβιτς υπογράμμισε ότι οι δράσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Κόσοβο πρέπει να συνεχιστούν, με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή των αρχών του πανευρωπαϊκού οργανισμού στους τομείς των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς δήλωσε ότι αναμένει η νέα έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κόσοβο να «ρίξει φως» στην κατάσταση που επικρατεί. «Ο κ. Σίντοφ είναι πολύ σοβαρός ερευνητής και αναμένουμε η έκθεσή του να συμβάλει, ώστε το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα ευρωπαϊκά κράτη να κατανοήσουν τι συμβαίνει στο Κόσοβο και τις σχέσεις στα Βαλκάνια» ανέφερε ο Μιτσούνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου