Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012


Πούτιν "Η δυτική πολιτική της πολυπολιτισμικότητας έχει χρεοκοπήσει."
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε άρθρο με τον τίτλο «Ρωσία: εθνικό ζήτημα»...
Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι στην εθνική πολιτική δεν υπάρχουν απλές λύσεις. Και από την άλλη είναι πεπεισμένος ότι οι δηλώσεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των Ρώσων στη χώρα αποτελούν απόδειξη της μη εκπλήρωσης από τις κρατικές δομές των καθηκόντων τους.
Η όξυνση του εθνικού ζητήματος αποτελεί μιά από τις κύριες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα κράτη, σημειώνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Για τη Ρωσία αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω της ιστορικής πείρας και εξαιτίας του ότι πολλές πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να.......
κερδοσκοπήσουν πάνω στην ιδέα του εθνικισμού.
Ένα από τα κεντρικά θέματα του άρθρου του Πούτιν είναι το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής και το, πως αυτή πρέπει να ασκείται στη Ρωσία. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η πολυπολιτισμικότητα στις δυτικές χώρες έχει οδηγήσει μόνο στη δημιουργία κλειστών εθνοθρησκευτικών κοινοτήτων. Αυτή η θέση έχει αποδειχτεί πως είναι στενή, σημειώνει ο πολιτολόγος Μιχαήλ Ρέμιζοφ:
- Αναμφίβολα, η δυτική πολιτική της πολυπολιτισμικότητας έχει χρεοκοπήσει. 
Βάσει αυτής της ιδέας, μπορεί να εξασφαλιστεί η πολιτική νομική ολοκλήρωση της κοινωνίας, χωρίς να εξασφαλιστεί η πολιτιστική της ολοκλήρωση. Ωστόσο οι κοινές νομικές και πολιτικές αξίες στηρίζονται στην πλατφόρμα των κοινών πολιτιστικών αναμνήσεων. 
Δηλαδή σε ό,τι συνδέεται με την εθνική ταυτότητα των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών λαών. Αντίστοιχα και η νομική και η πολιτική ολοκλήρωση χωρίς την πολιτιστική ολοκλήρωση και, ουσιαστικά, χωρίς την εν μέρει ή πλήρη αφομοίωση των αλλοδαπών είναι αδύνατη.
Οι εμπειρογνώμονες γενικά εκτιμούν θετικά τη δημοσιολογική πείρα του Πούτιν. Αυτά τα δημοσιεύματα μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε με άλλο βλέμμα τον Πούτιν ως πολιτικό και κρατικό παράγοντα, θεωρεί ο Διευθυντής του Κέντρου πολιτικών πληροφοριών Αλεξέι Μούχιν:
- Ο Πούτιν εξακολουθεί να στηρίζει τους υψηλούς ρυθμούς της προεκλογικής εκστρατείας. Αμέσως μετά το κοινωνικό προγραμματικό άρθρο εκδόθηκε το άρθρο του για το εθνικό ζήτημα. Να αποφύγει αυτό το ζήτημα ως σήμερα δεν μπόρεσε κανείς από τους μετέχοντες στην προεκλογική εκστρατεία. Ο Πούτιν με τη βοήθεια του άρθρου μπορεί να αφαιρέσει τα ερείσματα κάτω από εκείνους τους υποψήφιους Προέδρους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα θέματα της εθνικής πολιτικής, επικρίνοντας τις τωρινές αρχές.
Το άρθρο του Πούτιν στη «Νεζαβίσιμαγια γκαζιέτα» είναι το δεύτερο από τη σειρά δημοσιευμάτων για τα βασικά ζητήματα του κρατικού συστήματος. Το προηγούμενο είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ισβέστια» και αφορούσε βασικά τα κοινωνικά προβλήματα. Το επόμενο υλικό, όπως αναμένεται, θα είναι αφιερωμένο στις οικονομικές πτυχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου