Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012


Δηλαδή τι ακριβώς συμβαίνει;;;Υπάρχει παρακολούθηση των τηλεφώνων ή όχι;;;
Δημοσιεύματα στον τύπο και σε ιστοσελίδες, εξέφραζαν υπόνοιες ότι τα τηλέφωνα των δύο οικονομικών εισαγγελέων παρηκολουθούντο από τις « αρμόδιες» υπηρεσίες.
ΚΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΓια να μας φύγει η υποψία, και να ησυχάσουμε, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε πρίν από λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση, για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα :
"Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης περί ενδεχόμενης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών
Εισαγγελικών Λειτουργών του τομέα της Οικονομίας ανακοινώνονται τα εξής: 
Ο ΛΑΘΡΟΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ§ Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών ρυθμίζεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και διαδικασίες εφαρμογής. 
§ Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργώντας στο πλαίσιο του νόμου και των συνταγματικών αρχών του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ακολουθούν απαρέγκλιτα το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και την οριζόμενη διαδικασία άρσης του απορρήτου. 
§ Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η άρση του απορρήτου εγκρίνεται από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες εποπτεύονται από Εισαγγελικό Λειτουργό." 
Καταλάβατε;;; 
Δηλαδή τι ακριβώς συμβαίνει;;; 
Υπάρχει παρακολούθηση των τηλεφώνων ή όχι;;;
Ευτυχώς που ο συντάκτης του δελτίου τύπου έχει χιούμορ. Μαύρο βεβαίως, εννοείται....
Πάντως ούτε αρνείται, ούτε διαψεύδει την παρακολούθηση των τηλεφώνων των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Κάτι είναι και αυτό. Θα μπορούσε να το είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου