Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012


Άπλωσαν τον "τραχανά"
Μπράβο στη Δίωξη Ναρκωτικών Ρόδου
Κατασχέθηκαν πάνω από 2,5 κιλά ηρωίνη καθώς και το χρηματικό πόσο των 2.260 ευρώ
Εξαρθρώθηκε στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε και εμπορευόταν στο νησί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη), αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας 27, 32, 27, 21, 28 και 34 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν τέσσερις (οι δύο 27χρονοι, ο 32χρονος και ο 21χρονος), που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Για την ιδία υπόθεση κατηγορούνται και δυο ομοεθνείς τους, ένας 28χρονος, ο οποίος αναζητείται και ένα 34χρονος, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε ύστερα από συγκέντρωση και αξιοποίηση στοιχείων και πολύμηνη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης, η ιεραρχική δομή καθώς και η ταυτότητα των μελών της οργάνωσης.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2010, ο έγκλειστος στις φυλακές, μαζί με τον 28χρονο, είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση και έχοντας αρχηγικούς ρόλους ενέταξαν, ως μέλη, τους τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες και διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνη) σε τοξικομανείς της Ρόδου, κατ’ εντολή τους.
Ειδικότερα, χθες (16-01-2011) το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, αφού εντοπίστηκαν ο 32χρονος με τον 27χρονο, στην οικία του 28χρονου, που απουσίαζε και αναζητείται, έγινε έρευνα κατά την οποία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
Εξήντα επτά (67) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 1 κιλού και 909 γραμμαρίων
Εξακόσια δέκα (610) γραμμάρια καθαρού βάρους ηρωίνη πάνω σε τραπέζι
Πλήθος μικρών συσκευασιών ηρωίνης κενές περιεχομένου
Δυο (2) κενές περιεχομένου πλαστικές συσκευασίες χωρητικότητας μισού κιλού έκαστη
Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες συνελήφθησαν ο 27χρονος με τον 21χρονο, και βρέθηκαν συνολικά:
Μια (1) πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 13,8 γραμμαρίων
Μια συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 0,6 γραμμαρίων
Το χρηματικό πόσο των 2.260 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση και διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου