Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012


Βόλος:Ακόμη και… προτομές κλέβουν - ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ!
Δεν σταματούν πουθενά οι «κυνηγοί» του χαλκού, που δεν διστάζουν πλέον να κλέβουν ακόμη και… προτομές ηρώων από κεντρικά σημεία προκειμένου να εξασφαλίσουν «μεροκάματο»! Αυτό συνέβη στον Βόλο όπου, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί, άρπαξαν από τον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου την χάλκινη προτομή του υποσμηναγού Δημήτρη Κωστόπουλου που είχε χάσει τη ζωή του το 2002 στην εκτέλεση του καθήκοντος!
Ο άτυχος Βολιώτης αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είχε σκοτωθεί στις 26 Ιουνίου 2002 μαζί με τον 31χρονο σμηναγό Κυριάκο Καρακίτσιο, όταν το «Φάντομ» που επέβαιναν συνετρίβη στην κορυφή του όρου Δίρφυς. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί μαζί με άλλα πολεμικά από το αεροδρόμιο της Λάρισας με προορισμό την Τανάγρα εκτελώντας εκπαιδευτικό ταξίδι και επιχειρούσε άσκηση απόκρυψης του στίγματος από τα ραντάρ.
Δύο ανήλικοι που ρήμαζαν τα καλώδια από τις σιδηροδρομικές γραμμές του Ο.Σ.Ε. στο Αίγιο, έπεσαν στο δόκανο αστυνομικών της Ασφάλειας που τους εντόπισαν κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους. Οι άγουροι «κυνηγοί» χαλκού ηλικίας 14 και 16 χρόνων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, είχαν ήδη κόψει καλώδια χαλκού μήκους 100 μέτρων, τα οποία αποδόθηκαν σε υπάλληλο του Ο.Σ.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου