Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011


Νότια του Καστελόριζου το Kuznetsov πριν από την Πρωτοχρονιά
Πριν την Πρωτοχρονιά θα βρίσκεται νότια του Καστελόριζου (Μεγίστη) και ανατολικά της Κρήτης η ρωσική δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov, καθοδόν προς την Συρία. Αυτές τις ημέρες η ναυτική δύναμη πλέει προς τα Στενά της Μάγχης τα οποία εκτιμάται ότι θα τα έχει διασχίσει μέχρι την Παρασκευή.
Νωρίτερα, στις 19 Δεκεμβρίου τα πλοία της μάδας κρούσης είχαν ανεφοδιαστεί με καύσιμα τρόφιμα και νερό από τα πέντε ρωσικά πλοία υποστήριξης που πλέουν μαζί της, στο κόλπο του Morey Firth της Βόρειας Σκωτίας. Ο ρωσικός Στόλος την περίοδο αυτή πραγματοποιεί αεροναυτικές ασκήσεις στην βόρεια θάλασσα καθοδόν προς την Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Ναυτικού, οι ασκήσεις των ρωσικών πλοίων περιλαμβάνουν συνεργασία με τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov και ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου με τα ελικόπτερα των δύο πλοίων επιφανείας και του αεροπλανοφόρου.
Μαζί με το αεροπλανοφόρο και τα πτητικά του μέσα, ασκούνται το καταδρομικό Admiral Chabanenko καθώς και η φρεγάτα Yaroslav Mundry.
Μόλις εισέρθει στην Μεσόγειο η ομάδα κρούσης θα συναντήσει την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II η οποία ανήκει στο στόλο της Μαύρης θάλασσας. Η ρωσική φρεγάτα επισκέφτηκε την γαλλική Ναυτική βάση της Tulon την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και πλέον αναμένει τον ρωσικό Στόλο στην δυτική Μεσόγειο.
Τελικός προορισμός της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov, είναι η Συρία και πιο συγκεκριμένα το λιμάνι της Ταρτούς όπου και θα πραγματοποιηθούν αεροναυτικά γυμνάσια σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι η ρωσική κυβέρνηση στηρίζει τον πρόεδρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου