Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011


ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο Κόλπο Επιτηδείων Για Να Σας Κλέψουν Στο Σπίτι Σας!
Μάθετε τι έχουν σκαρφιστεί κάποιοι επιτήδειοι προκειμένου να σας κλέψουν στο σπίτι σας και ενημερώστε τους γνωστούς σας τουλάχιστον…
Αφού σας παρακολουθήσουν, σας παίρνουν κάποια στιγμή τηλέφωνο και σας λένε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την τηλεφωνική σας γραμμή (π.χ. δημιουργεί παράσιτα σε άλλες γραμμές) ή ότι θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί η γραμμή και χρειάζεται να έρθει κάποιος τεχνικός για να επιληφθεί επί του θέματος. Εσείς ανυποψίαστοι ανοίγετε με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να μπουν μέσα στο σπίτι και να σας ληστέψουν.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ λοιπόν δεν θα πρέπει να ανοίγετε σε τέτοιου είδους τεχνικό την πόρτα, αν προηγουμένως δεν τον έχετε καλέσει εσείς. Σε περίπτωση που αυτός επιμείνει καλέστε στην υπηρεσία του (π.χ. ΟΤΕ) και επιβεβαιώστε ότι όντως ο συγκεκριμένος τεχνικός έχει αποσταλεί απ’ αυτή για να επιληφθεί κάποιου τεχνικού θέματος. Μπορείτε βέβαια να καλέσετε και αμέσως την αστυνομία!
Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει διακοπή της τηλεφωνικής υπηρεσίας δεν θα πρέπει να ανοίγετε, αν δεν επιβεβαιώσετε πρώτα ότι όντως αυτό συμβαίνει (μπορείτε να καλέσετε την αρμόδια υπηρεσία από το κινητό σας για επιβεβαίωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου