Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011


Οι απαγωγείς το 'ριχναν και στο χασίς
Τα κατασχεμένα 
Συνελήφθησαν  στο Ηράκλειο, πέντε (5) αλλοδαποί, εκ των οποίων τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Παλαιστίνης, ηλικίας 34, 47, 21, 27 και 27 ετών αντίστοιχα, που κατακρατούσαν δύο (2) άλλους αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, και τους απαιτούσαν εξαναγκαστικά χρήματα για να τους απελευθερώσουν.
 Αναζητούνται, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, και άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί.
Οι πέντε (5) συλληφθέντες κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης, της οπλοχρησίας, καθώς και της κατοχής ναρκωτικών που βρέθηκαν επάνω τους.
Τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που εντόπισαν τους δύο (2) αρχικά συλληφθέντες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία δυο νεαρών αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν ηλικίας 25 και 22 ετών, την προηγούμενη Τρίτη, (08-11-2011) το πρωί, τους προσέγγισε ο 21χρονος συλληφθείς και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους έπεισε να τον ακολουθήσουν από την κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο. Εκεί, μαζί με τον 34χρονο και τον 47χρονο συλληφθέντα, αλλά και τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, τους κατακράτησαν χωρίς την θέληση τους.
Κατά το χρόνο της παράνομης κατακράτησής τους, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες τους χτυπούσαν, ενώ με την απειλή όπλου προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον 25χρονο αλλοδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.
Προχθές (11-11-2011) το μεσημέρι, κατά τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο κράτησης, οι δύο (2) απαγόμενοι, κατάφεραν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που άμεσα μετέβησαν στο σημείο εντόπισαν τους δύο (2) υπηκόους Συρίας (34χρονο και 47χρονο) και τους συνέλαβαν.
Από τις ευρύτερες αστυνομικές αναζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της εξελικτικής πορείας της έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν στις οικίες τους και οι υπόλοιποι τρεις (3) αλλοδαποί (21χρονος,, 27χρονος, 27χρονος) οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των δύο (2) Σύριων (34χρονου και 27χρονου) από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν:
Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα απορριμμάτων με βάρος επτακοσίων τριάντα τεσσάρων ( 734) γραμμαρίων περίπου,
Ακατέργαστη ινδική κάνναβης σε σακούλα βάρους εξήντα οκτώ (68) γραμμαρίων περίπου και μία λειτουργική ζυγαριά, καθώς και
Δύο (2) νάιλον συσκευασίες μικροποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου συλληφθέντα, υπηκόου Παλαιστίνης, βρέθηκε ένα πακέτο καπνού το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβης βάρους είκοσι εννέα ( 29) γραμμαρίων περίπου.
Και οι πέντε (5) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου