Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010


Όταν κατορθώσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τον έρωτα, δεν θα ζήσεις περισσότερο. Απλώς θα σου φαίνεται ότι η ζωή διαρκεί περισσότερο» (Ο πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ)
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Επειδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα δεινά της χώρας, για την άθλια κατάσταση της οικονομίας φταίμε εμείς που απλά θέλουμε να ζούμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ – να βγαίνουμε με τις παρέες μας – να πίνουμε ένα ποτό – το πρωί να πίνουμε το καφεδάκι μας αντί για  κορν φλέϊκς, με λίγα λόγια να μην γίνουμε Αμερικανάκια  ρε αδελφέ!!!.
Στις δύσκολες στιγμές στις ωραίες!!! Στιγμές παρέα με το τσιγαράκι και όχι με το «τσιγαριλίκι» κε Πρωθυπουργέ και κα Υπουργέ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ως έλληνες ξέρουμε ότι τα επώνυμα λένε την ιστορία μας. Πχ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είναι το παιδί του ΠΑΠΑ. Ξενο - γιαννακοπούλου , είναι ο ξένος , αυτός που μας βλέπει σαν υπηκόους, και τον εαυτό του σαν Αποικιοκράτη Κυβερνήτη.
Ο Αποικιοκράτης ήθελε και θέλει να επιβάλει τα δικά του ήθη και έθιμα στους Ιθαγενείς!!! Τους μισεί και τους περιφρονεί και τους θεωρεί κατώτερους. Προσκυνάει αυτούς που τον Έβαλαν στην θέση του, δηλαδή τις Πολυεθνικές τα ΜΜΕ και το ΔΝΤ.
Αυτή είναι η ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (βουλευτής Β’ Αθήνας) δυστυχώς με την δική μας ψήφο και την δική μας ανοχή, η οποία αποφάσισε ότι το καφενείο του φτηνού καφέ και της λαϊκής παρέας πρέπει να κλείσει. 
Το καφενείο της γειτονιάς που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες που συχνάζουν άτομα μεγάλης ηλικίας, πρέπει να αντικατασταθεί με το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ και ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΙ αντί για ΚΑΦΕ, της πλαστικής καρέκλας και της πλαστικής καθημερινότητας.
Η Κα ΞΕΝΟ ( τα υπόλοιπα ξεχάστε τα) πουλώντας παραμυθάκια και παραπληροφορώντας μας είπε ότι το τσιγάρο σκοτώνει!!! Συμφωνούμε. Όμως το τσιγάρο δεν σκοτώνει στα σχολεία όπου ανήλικα παιδιά καπνίζουν κατά εκατοντάδες στα διαλλείματα και όχι μόνο. Δεν σκοτώνει στα γήπεδα, δεν σκοτώνει στα Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, δεν σκοτώνει στα ξενυχτάδικα, δεν σκοτώνει στα Καζίνο!!!!
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;
Και αλήθεια κα ΞΕΝΟ μου, το τσιγάρο σκοτώνει – Συμφωνούμε – και για αυτό τον λόγο όλα τα καφενεία έχουμε βάλει κλιματισμό- έχουμε αναρτήσει πινακίδες – ΟΜΩΣ ο πελάτης που μπαίνει στο μαγαζί μας, έρχεται να πιεί ένα καφέ, ένα ούζο, και να καπνίσει ένα τσιγάρο, για να μην το καπνίσει σπίτι του. Για να μην το καπνίσει μπροστά στο  παιδί του. Αν είχες ζήσει στην Ελλάδα αξιότιμη κα ΞΕΝΟ θα ήξερες ότι τα καφενεία είναι προαιρετικοί χώροι. Άρα δεν παραβιάζεται ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥ.
Όμως εσύ δεν είσαι μαζί με τον Κο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ   ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ!!! ΝΑΙ των ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ δηλαδή Χασίσι – Μαριχουάνα κλπ. Ο κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν δήλωνε πως   
Ε, σαν παιδί κι αυτός…
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Παιδείας είχε παραδεχτεί ότι σαν φοιτητής είχε δοκιμάσει καννάβι (χασίς)  κι αυτός και υποστήριζε το δικαίωμα της αυτοκαλλιέργειας για προσωπική χρήση.
Άραγε αυτό είναι το όραμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, που προέτρεπε τους νέους να καλλιεργούν το χασίς σε γλάστρες; 
Συνέντευξη τύπου της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά
Δημοσιεύτηκε January 10th, 2008  Οι θέσεις της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά
Αυτό θέλετε; Να κυνηγάτε αυτόν που θα τολμήσει να ανάψει ένα τσιγάρο που από μόνο του δεν σκοτώνει , και να αφήνετε ελεύθερη την πρέζα; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ;
Επανειλημμένα σας καταθέσαμε τις προτάσεις μας, και σας τονίσαμε ότι με την κατάλληλη συνεργασία μπορεί και το τσιγάρο να μειωθεί και τα μαγαζιά μας να μην κλείσουν.
ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ και μάλιστα με υποκριτικό τρόπο. Δεν πειράζει πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Σε καλούμε ακόμα και σήμερα να σκεφτείς τι θα γίνει με έναν πελάτη που αρνείται  να σβήσει το τσιγάρο. Καλά εμάς θα μας κλείσεις- τον πελάτη όμως; Θα του βάλεις πρόστιμα και αν δεν το πληρώσει θα τον κλείσεις φυλακή; Δηλαδή αυτός που παίρνει ναρκωτικά δεν τρέχει μία – αυτός που ανάβει ένα τσιγάρο έστω και ελαφρύ θα πηγαίνει φυλακή; Είσαι σίγουρη ότι ζεις σε αυτήν τη χώρα;
Γιατί δεν κόβω το κάπνισμα; Μα δεν έχω κανένα πρόβλημα, όταν πηγαίνω με τα πόδια στις κηδείες των φίλων μου που δεν κάπνιζαν” (Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο βρετανός πολιτικός που γεννήθηκε …με το πούρο στο στόμα και πιθανότατα να τον έθαψαν μ’ αυτό.)
Να μια ευκαιρία να δηλώσεις αντιστασιακή!!!! Να κόψεις πρόστιμο στον Τσόρτσιλ, και αν δεν βγει από τον τάφο να στο πληρώσει να τον συλλάβεις και να κατακυρώσεις τον Β’ Παγκόσμιο  υπέρ του Αδόλφου που δεν κάπνιζε.
Καταλαβαίνεις και εσύ ότι υπηρετείς συμφέροντα πολυεθνικών και στον χώρο του τσιγάρου και στον χώρο της εστίασης. Θέλεις ή μάλλον αυτοί που μας έχουν  σε κατοχή σου επέβαλαν να θέλεις,  να κλείσουν όλες οι μικρές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και να μείνουν μόνο οι πολυεθνικές του  καφέ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
‘όμως και για το τσιγάρο λες ψέματα. Το τσιγάρο φταίει δηλαδή ο καπνός ή τα χημικά που βάζουν οι καπνοβιομήχανοι για να το κάνουν πιο ελκυστικό; Άμα φταίει ο καπνός σε προκαλούμε να κόψει πρόστιμο στα καλοριφέρ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες. Αν φταίνε τα παρείσακτα και καρκινογόνα χημικά έχουμε πρόταση για να διακινούνται καθαρά τσιγάρα με ελάχιστο κόστος με διαδικασία εγκεκριμένη από Χημείο του Κράτους. Όμως ολόκληρη Υπουργός και οι τεράστιοι σύμβουλοι της σιγά μην καταδέχονταν να κάνουν διάλογο με ιθαγενείς
Όμως υπάρχει ΙΣΟΤΗΤΑ σε αυτόν τον τόπο;
Σε προκαλούμε να βγάλεις ανακοίνωση προς τους ψηφοφόρους και να τους πεις ότι όποιος καπνίζει να μην τολμήσει να σε ξαναψηφίσει!!!!
Αν κάποιος καπνίσει σε συγκέντρωση ή ομιλία σου αμέσως να συλληφθεί, και εσύ να εκπέσεις ως συνυπεύθυνη. του βουλευτικού αξιώματος.
Τόλμα να κάνεις κάτι τέτοιο, για να δώσεις το καλό παράδειγμα Στους ιθαγενείς, και εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα αυτοσυλληφθούμε και θα πάρουμε προσωπικό μπλοκ προστίμων για να κόβουμε πρόστιμα στον εαυτό μας.
«Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το ποτό και το κάπνισμα, που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα» (Ο ένας και μοναδικός Αρκάς)
Τι έγινε αυτός ο άθλιος σκιτσογράφος; δεν διαβάζει τους νόμους σου; Και είναι ακόμα ελεύθερος; Πρόσεχε κα ΞΕΝΟ μου γιατί αυτοί που θα σταματήσουν αηδιασμένοι και αγανακτισμένοι να διαβάζουν τους νόμους σου, θα αρχίσουν να  γράφουν…………… ελπίζουμε στα παλιά τους τα παπούτσια.
Τέλος σε καλούμε αφού κλείσεις τα μαγαζιά μας, και βάλεις πρόστιμο στον συνταξιούχο και τον άνεργο πελάτη μας, να καταδικάσεις όλα αυτά τα καθάρματα που προσπάθησαν να διαφθείρουν την ΑΡΕΙΑ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΩΝ με τα τραγούδια και τους στίχους τους.
Εμείς ως γνήσιοι κουκουλοφόροι ταγματασφαλίτες, σου τους καταδίδουμε. Περιμένουμε η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ Του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ σου, ( μάθαμε ότι πρωτοσύμβουλος σου είναι παιδί ενός Διορισμένου Πρύτανη πρωτοπαλίκαρου της Χούντας, ο οποίος στην εξέγερση των Φοιτητών της Νομικής ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ !!! στην Χούντα επειδή οι αλήτες φώναζαν για δημοκρατία και φυσικά κάπνιζαν) και περιμένουμε να πράξεις το καθήκον σου.
Βέβαια αν είχες ερωτευτεί, αν είχες παρέες, αν ήσουν σαν και εμάς, σίγουρα αυτά τα τραγούδια θα τα είχες σιγοτραγουδήσει. Αλλά εσύ δεν είσαι ιθαγενής.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ
Στίχοι: Μπέτυ Κομνηνού
Μουσική:
Νένα Βενετσάνου
Πρώτη εκτέλεση:
Νένα Βενετσάνου
Θα σου πω τη μοίρα
και του καφέ το παραμύθι θ' ακουστεί
μια τύχη βλέπω ταιριαστή.

Εδώ στο τραπέζι πάνω στα καρώ
θα σου βρω τα μελλούμενα και θα στα πω
θά 'ρθει του τσιγάρου
ο βαρύς καπνός, σοβαρός, στολισμένος
θά 'ναι σαν γαμπρός.

Θα σου βρω τον ήχο
στου πεπρωμένου την ανέμη τη λεπτή

βγαίνουν δύο δρόμοι αγκαλιαστοί.

Μαζί θα πηδάμε μέσα στις μικρές
τις όμορφες φούσκες που 'χει ο καφές
κι οι δρόμοι σα φίδια άσπρα και σοφά
θα υμνούν της αγάπης τ' άστρα τα χρυσά.

Θα μ' αναγνωρίσεις
τον έρωτά μας στον καφέ βλέπω καιρό
δυο χρόνια τώρα σ' αγαπώ.

Εδώ με τη σκούπα
στη γριά γωνιά
θα πετούν τα φλυτζάνια
σα λευκά πουλιά
η μάγισσα θά 'ρθει μ' εκατό ραβδιά
και θα δεις το χαλάκι πέρα να πετά
Αίσχος Κα ΞΕΝΟ μου!!! Να συλληφθούν  αμέσως και σαν εξιλέωση να αναγκαστούν να πουλάνε ναρκωτικά ( αποποινικοποιημένα).
Αλλά και αυτή η μουσίτσα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη άκου τι τραγουδά…… η ξετσίπωτη

Ο ΑΔΩΝΙΣ (ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ)
Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης
Μουσική:
Σταμάτης Κραουνάκης
Πρώτη εκτέλεση:
Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Όπου κι αν πας θα 'σαι πάντα εδώ
θα 'χεις κλειδί και θ' ανοίγεις την πόρτα
όμως φοβάμαι μωρό μου μη φύγω εγώ
έλα να πάμε οι δυο μας μια βόλτα.

Πάμε στον Άδωνι για καφέ
που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά
και αράζουνε και αθλητές
και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά
Κυριακή να της φύγει το στρες.

Κι όλα μοιάζουν ένα τίποτα
και κυκλοφορούν ανύποπτα
κι είσαι η λαχτάρα μου
ο καφές και τα τσιγάρα μου.
Ό,τι κι αν ζήσουμε το 'χουμε δει
σαν μία σκηνή από άλλη ταινία
Κι όλος ο κόσμος - μωρό μου - μπορεί και το ζει
έλα - κερνάω καφέ στην πλατεία
.
Αίσχος και καταισχύνη, να σταλεί σε συναυλίες στο Ιράκ, και να της στερηθεί η Ελληνική Ιθαγένεια!!!!
Αλλά  και οι παρακάτω τι λένε; Και μάλιστα μαζί με παιδική χορωδία; Καλά όλοι οι άλλοι αλλά η Βουλευτής σας η Κα Άννα Νταλάρα τι λέει για το ηθικό ατόπημα του συζύγου της



ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ
Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Μουσική:
Νότης Μαυρουδής
Πρώτη εκτέλεση:
Χορωδία ομίλου Πατραϊκής Μαντολινάτας και μικτής χορωδίας
Άλλες ερμηνείες:
Γιώργος Νταλάρας & Χαρούλα Αλεξίου ( Ντουέτο ) || Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου || Κώστας Σμοκοβίτης || Αναστασία Μουτσάτσου

Χαράζει η μέρα και η πόλη έχει ρεπό
στη γειτονιά μας καπνίζει ένα φουγάρο
κι εγώ σε ζητάω σαν πρωινό τσιγάρο
και σαν καφέ πικρό και σαν καφέ πικρό

Άδειοι οι δρόμοι δε φάνηκε ψυχή
και το φεγγάρι μόλις χάθηκε στη Δύση
και γω σε γυρεύω σαν μοιραία λύση
και σαν Ανατολή και σαν Ανατολή

Βγήκε ο ήλιος το ράδιο διαπασών
μ' ένα χασάπικο που κλαίει για κάποιον Τάσο
κι εγώ σε ποντάρω κι ύστερα πάω πάσο
σ' ένα καρέ τυφλών σ' ένα καρέ τυφλών
ΑΙΧΟΟΟΟΟΟΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ

Αφού λοιπόν φρόντισες να μας βάλεις απέναντι σου θα αφιερώσουμε και σε σένα ένα τραγουδάκι, μια Γλυκιά ΚΑΛΗΜΕΡΑ τραγουδισμένη από τον Ν.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Μόλις ξυπνήσω το πρωί
τα βλέπω όλα μαύρα
θέλω μια κούπα με καφέ
και τέσσερα τσιγάρα"...

(στίχος: Τάκης Σιμώτας - "Καλημέρα") εκτελεση Νίκος ΠΑΠΆΖΟΓΛΟΥ
Εξαιρετικά αφιερωμένο σε εσένα και σου υποσχόμαστε ότι αν δεν μας δεις σαν έλληνες Πολίτες με υποχρεώσεις και δικαιώματα, και αν δεν σταματήσεις να μας φέρεσαι σαν ιθαγενείς, άνεργους και πεινασμένους, σου υποσχόμαστε ότι θα το τραγουδήσεις πολύ σύντομα όπως το τραγούδησε και ο Προκάτοχος σου κος Αβραμόπουλος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΦΕΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΜΜΕ – ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου